Ahad, 8 Jun 2008

Salam Semua

Kesibukan yang terlampau menyebabkan aku tak dapat nak update blog nie. So aku mohon maaf pada rakan-rakan yang meninggalkan mesej dan tidak dijawab.

Hari ni barulah aku ada masa untuk menulis blog dan nak kongsi berita gembira pada rakan-rakan. Petang tadi aku telah ke tempat TT untuk melihat perkembangan kambing-kambing yang aku pawah, Alhamdulillah empat dari enam ekor kambing jamnapariku telah selamat melahirkan anaknya. Dua ekor betina dan dua ekor jantan. Tetapi sayang sebab tak dapat menyambut kelahiran anak kambing tersebut. Tahu-tahu aje dah ada anak kambing. Hehehe...salah aku sebab tak jengok dan telefon pihak TT. Aku telah diberitahu anak kambing tersebut telah dilahirkan waktu siang pada bulan May 08. Ingat nak tangkap gambar, tapi bateri HP habis lak. Anak-anak aku juga dapat bermain dengan anak-anak kambing yang kiut-miut tu. O.klah ada keje lagi ni, nak siapkan buku log. Hehehe....so klu ada apa-apa info aku akan informkan dan kalau rakan-rakan lain ada info sila maklumkan di chat box.

Salam ternak dari azman_sa.

3 ulasan:

Akmal Syahrir berkata...

Man, jual la anak jantan kat aku.

^!~ DuCk ~!^ berkata...

Salam..

Ingin bertanya..

harga seekor Jamnapari pd harga pasaran brape?

Siapakh buyer utk kambing2 ini?

Sekiranya ingin menternak bersama atau memulakan penternakan baru memerlukan brape modal?

Sekian..

azman_sa berkata...

Salam sahabat,

akmal, hehehe. Boleh tapi kasi besar dulu.

Muhammad arif, buat masa ni saya ternak secara pawah. Saya telah membuat dengan pihak TT (Teguh Ternak). Saudara berada di mana?